Tietoa Teatteriosuuskunta EStatesta

 

Teatteriosuuskunta EState

 

EState tarjoaa katsojilleen monenlaisia mukavia teatterielämyksiä. Estate on mikkeliläinen teatteriosuuskunta, joka perustettiin toteuttamaan jäsentensä taiteellisia intohimoja vuonna 2006. Sen perustajajäseniä olivat Seppo Luhtala, Anu Pekkarinen, Tarja Pyhähuhta
ja Kössi Kanto.

 

Osuuskunnan ensimmäinen produktio oli Ronald Harwoodin näytelmä Kvartetti. Aikataulut ja sairastelut keskeyttivät kuitenkin esitykset ja osuuskunta lähti telakalle puoleksitoista vuodeksi. Seppo Luhtala ja Anu Pekkarinen päättivät erota osuuskunnasta ja heidän tilalleen tulivat keväällä 2008 Sakari Pipatti ja Ritva Parviainen. Lokakuussa 2008 jäseneksi liittyi näytelmien ääni- ja valomestari Esa Vauhkonen. Kesän 2008 aikana valmistui sota-ajan kirjeisiin jalauluihin perustuva Kaunis on luoksesi kaipuu -esitys. Kesäkuun 2009 loppuun mennessä esityksen kävi katsomassa lähes 6500 katsojaa ja esityksiä oli yli 40 niin Mikkelin Jalkaväkimuseossa kuin ympäri maakuntaa. Kesällä 2009 valmistui esitykselle jatko-osa Kun ilta ehtii. Ensi-ilta oli 26.7.2009 jalkaväkimuseossa.

 

Osuuskunnan nykyisenä puheenjohtajana 2016 toimii Jere Pietarinen ja sihteerinä Tarja Pyhähuhta. Hallituksen jäsenet: Mimmi Rantala ja Miia Palvimo.